Hallituspartnerit ry:n perustamisesta 20 vuotta


Hallituspartnereiden tehtävänä on alusta lähtien ollut edistää hyvää hallitustyötä suomalaisissa pk-yrityksissä ja näin auttaa yrityksiä kehittymään ja menestymään.

2023 on Hallituspartnerit ry:n juhlavuosi. Hallituspartnerit ry perustettiin Tampereella vuonna 2003. Kahdessakymmenessä vuodessa Hallituspartnerit ry on kasvanut 11 itsenäisen alueyhdistysten muodostamaksi verkostoksi, johon kuuluu yli 1300 jäsentä.

Jo tuolloin perustamisvaiheessa nähtiin, että hyvällä ammattimaisella hallitustyöskentelyllä yrityksissä voidaan saavuttaa merkittävää arvonnousua. Lainsäädännön muutokset, yritysten kansainvälistyminen, sukupolvenvaihdokset ja erilaiset murrosvaiheet, joista tuoreimpina esimerkkeinä myös viime aikoina yhteiskuntaa ja sen toimijoita koetelleet kriisit, vaativat omistajien tueksi hallituksen, jossa on yrityksen ulkopuolelta tulevia riippumattomia osaajia. Hallitusjäsenten välitystoiminnasta tuli myös keskeinen osa Hallituspartnerit ry:n toimintaa.

Perustamisvaiheessa yhdeksi yhdistyksen tärkeimmäksi tehtäväksi määriteltiin hallitustyöskentelyyn liittyvän koulutuksen järjestäminen. Tampereen kauppakamarin ja Hallituspartnerit ry:n yhteistyöstä käynnistyi HHJ-koulutus syksyllä 2005 ja ensimmäinen HHJ-tutkintotilaisuus alkuvuodesta 2007. HHJ-puheenjohtajakurssi käynnistyi vuonna 2013 ja HHJ Pro 2022. Tänä päivänä HHJ-koulutus on laajentunut valtakunnalliseksi ja kursseja järjestetään vuosittain jo noin 80 kpl eri puolilla Suomea HHJ-kurssin käyneitä on jo yli 15 000 ja tutkinnon suorittaneita lähes 7000.

Hallituspartneriyhdistykset välittävät kaikkialla Suomessa riippumattomia hallitusjäseniä sekä kokeneita ammattilaisia neuvonantajiksi pk-yrityksiin. Uutena toimintana Perheyritysten liitto ja Hallituspartnerit-verkosto käynnistävät hallitusjäsenten hakuun liittyvän yhteistyön vuoden 2023 aikana.

Hallituspartnerit ry on ollut mukana järjestämässä Suomen ensimmäistä hallitusosaajille ja yrityksille kohdistettua Hallituspaikka-tapahtumaa, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2022. Tapahtuma sai erittäin kiinnostuneen vastaanoton ja oli loppuunmyyty. Hallituspaikka-tapahtuma saakin jatkoa ja se järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 1.11. 2023. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hallituspartnerit ry, Tampereen kauppakamari, Perheyritysten liitto ry, Future Board ry, Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ)- koulutuskokonaisuus ja Tampereen Messut-konserni. Tapahtumassa myönnetään lisäksi vuosittain jaettava (12. kerta) Kultainen Nuija-huomionosoitus pk-yritykselle johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä.

Hallituspartnerit ry:n merkkipäivää juhlitaan yhdistyksen jäsenille järjestettävässä juhlatilaisuudessa 18. elokuuta. Juhlan yhteydessä julkaistaan Hallituspartnerit ry:n 20-vuotishistoriikki ”Hallitustyön dynamo”, johon on tallennettu yhdistyksemme matka perustamisesta näihin päiviin.

Lisätietoja:

Hallituspartnerit ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Somero
p. 040 553 2920 sami@nurmiranta.fi

Hallituspartnerit ry:n toiminnanjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen
p. 050 0233 342 mervi.sillanpaajaatinen@gmail.com