Hallituspartnerit 20 vuotta
 • 2023

  Hallituspartnerit ry (Tampere) täyttää tänä vuonna 20 vuotta. 12 henkilön vuonna 2003 perustamassa tamperelaisessa yhdistyksessä on jo yli 100 jäsentä, ja toiminta on laajentunut 11 itsenäisen alueyhdistyksen ja yli 1100 jäsenen muodostamaksi valtakunnalliseksi Hallituspartnerit-verkostoksi.

 • 2022

  Ensimmäinen Hallituspaikka-tapahtuma järjestetään Tampereella marraskuussa. Tapahtumassa kohtaavat riippumattomia osaajia hallitukseensa etsivät yritykset ja maamme hallitusosaajat. Tapahtuman tuottajana on Tampereen Messut. Hallituspartnerit on mukana tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa yhtenä järjestäjäkumppaneista.

  Ensimäinen HHJ Pro -kurssi käynnistyy lokakuussa.

 • 2019

  KTT Janne Ruohonen valitaan vuoden alussa Tampereen yliopiston yritysoikeuden tenure track -professuuriin, jonka alana ovat erityisesti yritysten hallitustyöskentely ja kuntayhtiöt. Hallituspartnerit ry (Tampere) on yksi lahjoitusvaroin perustetun professuurin rahoittajista.

  Kuva:
  Janne Renvall
  Tampereen yliopisto/Tampere University

 • 2018

  Tulevaisuuden hallitusosaaminen -kurssi käynnistetään yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Future Board ry:n kanssa. Opiskelijoille sekä toimiville ja aloittaville yrittäjille suunnatulla kurssilla keskitytään hallitustyöskentelyyn ja hallituksen rooliin yrityksen johtamisessa. Opintojakson jokaisella lähikerralla on valmentajana kokenut asiantuntija ja hallitustyöskentelijä Hallituspartnereiden tai Future Boardin jäsenistöstä.

  Hallituspartnerit Satakunta ry perustetaan. Valtakunnallisessa Hallituspartnerit-verkostossa on nyt 11 alueyhdistystä.

 • 2016

  Pohjanmaan Hallituspartnerit ry:n toiminta käynnistyy. Hallituspartnerit-verkostossa on jo 10 alueyhdistystä.

 • 2015

  Hallituspartnerit Kymenlaakso ry aloittaa toimintansa. Valtakunnallisessa verkostossa on jo yhdeksän alueyhdistystä.

 • 2013

  Etelä-Karjalan Hallituspartnerit ry perustetaan.

  HHJ-koulutuskokonaisuus laajenee ja monipuolistuu: ensimmäiset HHJ Johdanto- ja HHJ Puheenjohtajakurssit järjestetään.

 • 2012

  Ensimmäinen valtakunnallinen Partneripäivä-tapahtuma järjestetään Turussa.

  Hallitusjuniorit ry perustetaan. Yhdistys tunnetaan nykyään nimellä Future Board ry. Future Board on nuorten hallitusammattilaisten vertaisoppimisalusta. Yhdistys luo ja jakaa tulevaisuuden hallitusosaamista sekä kasvattaa nuoria osaajia yritysten hallituksiin.

 • 2011

  Hallituspartnerit ry myöntää ensimmäisen Kultainen Nuija -palkinnon tunnustuksena menestyksekkäästä hallitustyöstä yhteistyössä riippumattomien hallitusjäsenten kanssa. Vuodesta 2011 alkaen Hallituspartnerit ry alueyhdistyksineen ja yhteistyökumppaneineen on jakanut palkinnon vuosittain suomalaiselle pk-yritykselle huomionosoituksena hyvästä hallitustyöstä.

   

 • 2010

  Valtakunnallinen Hallituspartnerit-verkosto laajentuu kolmen uuden alueyhdistyksen aloittaessa toimintansa: Hallituspartnerit Helsinki ry, joka nykyään tunnetaan nimellä Hallituspartnerit – Board Professionals Finland sekä Hallituspartnerit Keski-Suomi ry ja Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.

 • 2009

  Valtakunnallinen Hallituspartnerit-verkosto alkaa muodostua, kun kaksi uutta alueyhdistystä perustetaan: Lahden Hallituspartnerit ry, nykyinen Hämeen Hallituspartnerit ry, ja Hallituspartnerit Turku ry.

 • 2008

  Ensimmäinen HHJ-alumniseminaari järjestetään. Yhteinen valtakunnallinen tapahtuma tarjoaa erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet ja tilaisuuden päivittää hallitustyöskentelyyn liittyviä tietoja.

 • 2007

  Ensimmäinen HHJ-tutkinto järjestetään tammikuussa Tampereella. Yli kymmenen vuoden ajan HHJ-tutkinnot järjestetään lähitapahtumina, kunnes ne siirretään verkkoon vuodesta 2020 alkaen.

 • 2006

  HHJ-kursseja järjestetään Lahdessa ja Oulussa. Kursseilla käsitellään monipuolisesti hallitustyöhön liittyviä aiheita, kuten hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta ja työskentelytavat. Hallitustyöskentely avataan kurssilla erityisesti pk-yrityksen näkökulmasta, käytännönläheisesti ja monipuolisten yritysesimerkkien avulla.

 • 2005

  Hallitupartnerit ry (Tampere) välittää ensimmäiset riippumattomat jäsenet pk-yritysten hallituksiin.

  Ensimmäinen HHJ-kurssi, tuolloin nimi oli ”HHJ-koulutus ja auktorisointi”, järjestetään syksyllä Tampereella TE-keskuksen tiloissa.

 • 2003

  Hallituspartnerit ry perustetaan Tampereella 28. maaliskuuta 2003. Perustajajäseninä ovat Ulf Andrésen, Timo Antila, Timo Karake, Kari Koiviola, Kai Miesmäki, Juha Näsi, Pentti Pietilä, Timo Salli, Matti Salonen, Raimo Tanttu, Aimo Toimi ja Vesa Vilanen. He näkevät, että hyvällä ammattimaisella hallitustyöskentelyllä yrityksissä voidaan saavuttaa merkittävää arvonnousua. Tästä alkaa toiminnan laajentuminen Tampereelta valtakunnalliseksi verkostoksi, jonka missiona on rakentaa Suomea, jossa on menestyvä ja kasvava pk-yrityskenttä.

  Kuvassa Timo Antila, Timo Karake, Matti Salonen ja Vesa Vilanen.