Riippumaton hallitus yrityksen kehittämisessä


Partnerilounaalla kuultiin vuonna 2019 Kultaisen Nuijan voittaneen Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laineen vaikuttava ja vakuuttava tarina siitä kuinka yritys voi nousta vaikeastakin tilanteesta merkittäviin suorituksiin.

Vuodesta 2007 Lojerin omistajana ja toimitusjohtajana toiminut Ville Laine teki päätöksen ensimmäisen riippumattoman hallitusjäsenen rekrytoinnista vuonna 2009 HHJ-kurssikokemusten innoittamana. Tahto yritystoiminnan kasvattamiseen käynnisti toimenpiteiden ketjun, jonka varrella on hoidettu yrityksen talous vahvalle pohjalle sekä kasvatettu yritystä määrätietoisesti niin orgaanisesti kuin yrityskaupoin. Kaikissa vaiheissa on huolehdittu siitä, että yrityksen hallituksessa on ollut kulloinkin tarvittavaa osaamista: mm. talousasioiden, toimialan ja kasvustrategioiden asiantuntemusta.

Katse kohti tulevaa

Lojerin hallitustyöskentelyssä keskeisessä asemassa ovat tulevaisuus, keskustelu ja liiketoiminta. Peruutuspeiliin katsotaan jos siihen on erityinen syy, mutta päähuomio on vahvasti tulevaisuudessa. Omistajastrategia on kerrottu, mikä antaa hallitukselle mahdollisuuden omalta osaltaan tukea siinä esitettyjä linjauksia. Tämä luo hyvän pohjan niin hallitustyölle kuin hallitusjäsenten rooleille.

Tänä päivänä 100-vuotisjuhlaansa viettävän Lojerin liikevaihto lähestyy 40 miljoonaa euroa, josta noin 60 % tulee viennistä. Lojerin tuotteita on käytössä 115 maassa. Konserni työllistää lähes 120 henkilöä neljässä maassa. Venäjällä Lojer on alansa suurin sairaalakalusteiden maahantuoja.

Ville Laineen sanoin: Lojer on nyt paremmassa iskussa kuin se on koskaan ollut.