Kultainen Nuija -palkinto jaetaan Hallituspaikka 2022 -tapahtumassa


Vuoden 2022 Kultainen Nuija -tunnustuspalkinto jaetaan Hallituspaikka 2022 -tapahtumassa 30.11.2022.

Palkinto jaetaan jo 11. kerran yritykselle, joka on menestynyt avautumalla riippumattomille ulkopuolisille hallitusjäsenille ja toteuttamalla hyvää hallitustyötä.

 

Tunnustuspalkinnon jakavat Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi ja Kultainen Nuija -palkinnon suunnittelija Olli Johan Lindroos.

Vuoden 2022 palkinto menee Modulight Oyj:lle

Kuluvan vuoden voittaja, henkilökohtaiseen lääketieteeseen lasereita suunnitteleva ja valmistava tamperelainen Modulight Oyj, valittiin tammikuussa. Palkintolautakunta painotti valintansa perusteluissa erityisesti Modulightin hallituksen työskentelyä tiiminä. Muita palkintolautakunnan esiin nostamia hallitustyön selkeitä vahvuuksia ovat ESG (Vastuullisuus ja kestävyys), hallituksen järjestelmällinen toimintatapa sekä kyky luotsata yhtiön strategiaa ja valvoa sen toimeenpanoa. Myös hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan hyvä yhteistyö kiinnitti palkintolautakunnan huomion: roolit ovat selkeät, ja asioita hoidetaan ammattimaisella otteella.

Loppukilpailun kolmen kärkeen ylsivät kiinteän jätteen käsittelyyn tarkoitettuja koneita valmistava ja markkinoiva Tana Oy ja design-valaisimia suunnitteleva ja markkinoiva Secto Design Oy.

Tunnustus menestyksekkäästä hallitustyöstä

Valtakunnallisesti toimiva Hallituspartnerit-verkosto myöntää Kultainen Nuija -palkinnon vuosittain yhdelle suomalaiselle pk-yritykselle tunnustuksena johdonmukaisesta ja menestyksekkäästä hallitustyöstä.